"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate."
super.jpg
Eu la 4 luni

Eu la 4 luni

Pe vremea cand adoram mersul de-a busilea...
Eu la 8 luni

Eu la 8 luni

Nu stiam inca sa merg in picioare, insa ma sprijineam de ce apucam...
Eu si sora mea

Eu si sora mea

Ghici care sunt eu in poza?
Cand ma gandesc la viermi trebuie sa recunosc ca mi se face pielea de gaina. Sunt niste creaturi mici si hidoaaase!!
Pescarii le adora pentru ca sunt sursa principala pentru a prinde ”pestisorul de aur” cu care sa se laude in stanga si-n dreapta. Am fost si eu la pescuit de cateva ori, dar trebuie sa recunosc ca tot n-am indragit aceste creaturi.
Azi, cum aveam putin timp liber ceea ce mi se intampla destul de rar, ma vad butonand telecomanda televizorului si ma opresc pe un canal stiintific in care un doctor din Statele Unite tot explica despre binefacerile viermilor, vorbea despre TERAPIA CU VIERMI.
Constat cu stupoare ca acestia sunt si buni la ceva.
O sa extrag un fragment in care se ilustreaza acest lucru pentru a nu fi acuzata de cineva ca am inceput sa bat campii.

Obiceiul prin care larvele unor anumite specii de muste erau presarate desupra cangrenelor sau ulceratiilor a revenit in atentia lumii stiintifice inca din timpul Razboaielor Napoleoniene, ocazie cu care medicii militari o foloseau pentru tratamentul ranilor infectate. Autentificarea lor definitiva a fost adusa de medicul german William S. Baer care le-a folosit, la randul sau, in cadrul operatiilor ortopedice efectuate in decursul celui de al doilea Razboi Mondial.
In prezent, larvele mustei verzi sunt preferate de majoritatea medicilor in cazurile de debridare a ranilor. Larvele se hranesc cu tesutul infectat si bolnav, astfel incat stimuleaza cresterea celulelor sanatoase care regenereaza si refac in acelasi timp tesutul, impiedicand
aparitia unor infectii ulterioare.

Terapia cu viermi, cum este cunoscuta popular, era o practica comuna in lumea medicala din Statele Unite pana in anul 1930, cand a fost inlocuita de tratamentul cu antibiotice.
Situatia actuala impune, insa, reintoarcerea la tratamentul cu viermi datorita aparitiei bacteriilor rezistente la antibiotice din genul MRSA, alaturi de recrudescenta stafilococului
auriu care este refractar la tratamentul cu meticilina.

“Viermii lichefiaza sau dizolva tesutul mort cu ajutorul enzimelor secretate in rana prin cavitatile lor bucale. Astfel, rana este curatata in timp ce tesutul infectat si puroiul sunt consumate drept hrana. Larvele mustei verzi fiind in stadiu imatur nu se pot reproduce in interiorul ranii, inlaturand astfel pericolul adancirii ranii respective. In plus, companiile medicale americane acorda o asigurare medicala gratuita persoanelor care accepta tratamentul cu viermi datorita costurilor implicit mai mici decat in cadrul unui tratament clasic”, afirma Ronald Sherman, director al companiei BioTherapeutics, Education & Research din California.
Sursa : Live Science

5 octombrie 2012
Terapie

Terapie

my son.jpg
RCP.JPG
In excursie la barajul Vidraru
In excursie la barajul Vidraru
La gradi facand o felicitare pentru mami
La gradi facand o felicitare pentru mami
mai 2012
mai 2012
8.jpg

LinkPro - Director WebBloguri, Bloggeri si CititorieXTReMe Tracker

GenerareTrafic.ro - Trafic marit 100% si GRATUIT
PageRank
View My
Stats
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one