"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate."
super.jpg
Eu la 4 luni

Eu la 4 luni

Pe vremea cand adoram mersul de-a busilea...
Eu la 8 luni

Eu la 8 luni

Nu stiam inca sa merg in picioare, insa ma sprijineam de ce apucam...
Eu si sora mea

Eu si sora mea

Ghici care sunt eu in poza?

Fibrele din alge marine stimulează pierderea în greutate!

O echipă de oameni de ştiinţă de la Facultatea de Ştiinţe ale Vieţii (LIFE) din Copenhaga, Danemarca, a descoperit dovezi că fibrele din alge marine au un mare impact asupra obezităţii.

Consumul de fibre creşte starea de sănătate

 
Studii anterioare au stabilit deja beneficiile aportului de fibre naturale. Dietele cu un conţinut ridicat de fibre au un efect pozitiv în prevenirea cancerului de colon, reduc nivelul de insulină şi glucoză la pacienţii cu diabet zaharat, ajutând în procesul de digestie şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Fibrele fermentabile cresc de asemenea absorbţia mineralelor şi vitaminelor din sursele alimentare şi scad colesterolul.

Academia Naţională de Ştiinţe a SUA, Institutul de Medicină, recomandă un aport zilnic mediu de 20-35 grame de fibre pentru un adult, pentru rezultate optime. Legumele, cerealele, fructele şi nucile sunt bogate în fibre solubile şi insolubile şi vor furniza cantitatea necesară.

Fibrele din algele marine ajută la reducerea cantităţii de alimente consumate 

 
Echipa daneză a studiat efectele fibrelor din algele marine privind creşterea în greutate, ca parte a unei cercetări de doctorat, susţinută pe 14 decembrie 2011 la Universitatea LIFE. Cercetarea s-a bazat pe fibrele naturale cunoscute sub numele de alginate, care s-au obţinut din alge maro. Alginatele au dovedit deja un impact benefic asupra sănătăţii. În timpul testelor pe animale, au putut să reducă absorbţia de grăsimi cu până la 75%.

Studiul Copenhaga arată că această fibră are capacitatea de a induce o senzaţie de plenitudine la nivelul stomacului şi astfel, reduce cantitatea de alimente necesare de obicei pentru a atinge saţietatea. 

„Într-o perioadă de 3 ani, am studiat efectul consumului de doze diferite de alginat. Suntem în măsură să demonstrăm că subiecţii sănătoşi care au luat alginat şi le-a fost permis să mănânce cât au vrut, au simţit mai puţin senzaţia de foame şi au mâncat mai puţin decât subiecţii care nu au luat alginat", spune dr. Morten Jensen Georg.

Pe baza datelor colectate pe o perioadă de peste 3 ani, cercetătorii au efectuat un studiu de 12 săptămâni privitor la impactul fibrelor marine. Grupul de testare a fost format din 96 de bărbaţi şi femei cu probleme de greutate, care au fost împărţiţi în două loturi. Primul a luat un supliment alimentar conţinând extract de fibre marine înainte de fiecare masă, iar al doilea lot a primit placebo.

Rezultatele au relevat faptul că persoanele care au băut extractul de alge marine au avut o mai mare pierdere de greutate decât grupul placebo. În medie, consumul de alginat a contribuit la reducerea greutăţii corporale cu 1,7 kg mai mult, în principal prin reducerea procentului de grăsimi.

Oamenii de ştiinţă au explicat că fibrele formează un „gel" în stomac, care stimulează semnalele de saţietate gastro-intestinale, care sunt trimise la creier. Ca efect, cantitatea de alimente consumate, în medie, de către fiecare persoană, s-a redus semnificativ.

Prezentul studiu oferă o alternativă naturală şi sănătoasă de slăbire. „Dacă vei consuma mai multe calorii decât poţi arde, îţi vei crea un dezechilibru energetic în organism, ceea ce va conduce negreşit la o creştere în greutate pe termen lung. Prin urmare, sunt esenţiale noi măsuri de controlare a apetitului şi de limitare a aportului alimentar", a mai declarat Morten Jensen Georg.

Sursa: naturalnews.com
my son.jpg
RCP.JPG
In excursie la barajul Vidraru
In excursie la barajul Vidraru
La gradi facand o felicitare pentru mami
La gradi facand o felicitare pentru mami
mai 2012
mai 2012
8.jpg

LinkPro - Director WebBloguri, Bloggeri si CititorieXTReMe Tracker

GenerareTrafic.ro - Trafic marit 100% si GRATUIT
PageRank
View My
Stats
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one