"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate."
super.jpg
Eu la 4 luni

Eu la 4 luni

Pe vremea cand adoram mersul de-a busilea...
Eu la 8 luni

Eu la 8 luni

Nu stiam inca sa merg in picioare, insa ma sprijineam de ce apucam...
Eu si sora mea

Eu si sora mea

Ghici care sunt eu in poza?

 Un profesor de filosofie stătea în fața clasei, având pe catedră câteva lucruri. Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare, gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf, i-a întrebat pe studenți dacã borcanul este plin și aceștia au convenit că era.

Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele, pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l ușor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf. I-a întrebat din nou pe studenți dacă borcanul era plin, iar acestia au fost de acord că era.

Profesorul a luat după aceea o cutie cu nisip, pe care l-a turnat în borcan. Firesc, nisipul a umplut de tot, borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stătea treaba, iar aceștia au răspuns în cor "pliiin"!

Profesorul a scos de sub catedrã douã cești cu cafea, pe care a turnat-o în borcan, umplându-l de această dată definitiv. Studentii au râs.

-Acum, a spus profesorul după ce hohotele s-au domolit, aș dori să înțelegeți că acest borcan reprezintă viața voastră. Mingile de golf reprezintă lucrurile importante pentru voi, familia, copiii, sănătatea, prietenii și pasiunile voastre și că dacă totul ar fi pierdut în afarã de acestea, viața voastră ar fi tot plină.

Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi, serviciul, casa, mașina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte. Dacă veți începe cu nisipul, a continuat el, nu veți mai avea unde să puneți mingile de golf și pietricelele. La fel și în viață, dacă îți irosești tot timpul și energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine.

Acordã atenție lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacă-te cu copiii, fă-ți controale medicale periodic, ieși cu familia în oraș la cină, joacă golf, vei avea suficient timp altă dată să faci curat sau să repari cine știe ce dispozitiv. Ai, în primul rând grijă de mingile de golf, ele contează cu adevãrat. Stabilește-ți prioritățile, restul e doar nisip.

Unul dintre studenti a ridicat mâna, interesându-se ce reprezentau cele două cãni cu cafea.

Profesorul a zâmbit:

-Mă bucur că întrebi asta, ele vor doar să arate că, oricât de plină ar părea viața ta, e loc întotdeauna pentru două căni cu cafea, împreună cu un prieten.
my son.jpg
RCP.JPG
In excursie la barajul Vidraru
In excursie la barajul Vidraru
La gradi facand o felicitare pentru mami
La gradi facand o felicitare pentru mami
mai 2012
mai 2012
8.jpg

LinkPro - Director WebBloguri, Bloggeri si CititorieXTReMe Tracker

GenerareTrafic.ro - Trafic marit 100% si GRATUIT
PageRank
View My
Stats
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one